0 Comments

Виданням «Українська Правда» опубліковано матеріал в котрому адвоката та міжнародного правозахисника Андрія Гожого обвинувачено у пропаганді в інтересах Москви.

Вказаний опус являє собою не просто приклад перекручування та маніпулювання фактами, а відвертою вигадкою та брехнею, і намаганням звести особисті рахунки.

Андрій Гожий ніколи не був автором (співавтором) ніякого «фейку про малайзійський боїнг» та взагалі не досліджував цю тематику. Адвокату Гожому не вручалася, а ні підозра, а ні обвинувачення у державній зраді, і тим паче в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі. Інші твердження, на кшталт «У виступах Гожий активно використовує проросійські пропагандистські штампи, причому робить це майстерно» — просто висмоктана з пальця емоційна нісенітниця, без жодного конкретного прикладу.

Адвокат Андрій Гожий захищав і ряд людей, що обвинувачені в держраді та «сепаратизмі» і деякі з них визнані в’язнями сумління. Кожна освічена людина розуміє, що заборонено ототожнювати адвоката з підзахисним і притягувати адвоката до відповідальності за його захисну роботу. Як би кому не хотілося, критика влади не означає державну зраду і автоматичну московську, іранську чи корейську пропаганду. Україна бореться за європейське майбутнє, а подібні публікації – яскравий приклад авторитарних методів шельмування.

До початку війни, адвокат Андрій Гожий давав інтерв’ю і коментарі всім медіа, котрі того просили, як і інші громадяни України, в тому числі з найвищих ешелонів влади, що не було заборонено національним законодавством.

Прикро, коли авторитетне видання, «Українська правда», стало місцем для зведення особистих рахунків, брудного піару та недотримання журналістських стандартів.